Ravintola-, catering- ja elintarvikealan moniosaaja
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutusaika on 4.11. 2024 – 6.6.2025. Lomajakso on 23.12.2024 – 5.1.2025. Koulutuksessa ei ole muita lomia. Opetus on suomenkielellä. Koulutustoteutetaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena klo 8.00 – 15.00 välillä ( satunnaisesti koulutus kestää klo 16.00 asti). Koulutukseen sisältyy teoriaopintoja, käytännön työtehtäviä opetuskeittiössä sekä muissa WinNovan alan toimipisteissä. Koulutus sisältää myös vähän verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työssäoppimisen aikana työaika on työpaikan työaika.
Tavoite
Koulutuksen myötä tutustutaan monipuolisesti sekä ravintola- ja cateringalan ja elintarvikealan perustöihin ja työtehtäviin. Tavoitteena suorittaa osatutkinto toisesta tutkinnosta sekä työelämään siirtyminen.
Sisältö
Sisältö
- Ravintola- ja elintarvikealaan tutustuminen
- Ruokatuotanto
- Erityisruokavaliot ja niiden valmistaminen
- Asiakaspalvelu, myynti ja kassan käyttö
- Omavalvonta ja hygienia sekä näytteiden ottaminen
- Hygieniakoulutus ja testi
- Työturvallisuuskoulutus ja testi
- EA1 –
- Anniskelupassi ( valinnainen)
- Elintarvikkeiden valmistus
- Elintarvikkeiden pakkaaminen ja pakkausmerkinnät
- Raaka- ainetietous
- Elintarviketuotetietous
- Työyhteisötaidot ja työhaku
- Taloudellinen toiminta
Valintaperusteet
Motivoitunut opiskelemaan itselleen ammatin ravintola- ja cateringalalta tai elintarvikealalta. Kielitaito tulee olla tyydyttävä.
Kielitaito testataan haastattelussa ja mahdollisesti kielitestissä.
Kustannukset
Opiskelija kustantaa itse työkengät. Työvaatteet saa käyttöön koulusta.
Ruokailu on omakustanteinen.
Keittiöpäivinä ruoka kuuluu opiskelijalle, muina päivinä opiskelija maksaa itse ruokailunsa.
Lisätietoja
Koulutuksen aikana voi suorittaa osatutkinnon, joko ravintola- ja cateringalasta tai elintarvikealasta.
Osa tutkinnonnon voi suorittaa seuraavista tutkinnon osista.
Ravintola- ja cateringala
- ravitsemispalveluissa toiminen
- palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
Elintarvikeala
- elintarviketuotannossa toiminen
Lisätietoja
Kouluttaja
Satu Hyvärinen, Lehtori WinNova 044 455 7843, satu.hyvarinen@winnova.fi
Niina Tuomola, Koulutusvastaava 044 455 8294, niin.tuomola@winnova.fi
Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi
Satakunnan TE-toimisto
Marja Kukkakorpi – Karmisto, 029 504 5081, marja.kukkakorpi-karmisto@te-toimisto.fi
TE-toimisto koulutusneuvonta.029 502 0702
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan 21.10.2024 mennessä. Koulutukseen hakeutuminen te-palveluiden sivujen kautta Hae koulutukseen(siirryt toiseen palveluun)
Haastatteluun kutsutaan opiskelijat henkilökohtaisesti.
Haastattelut pidetään Raumalla WinNovassa, Satamakatu 19 C tiloissa. Tila ilmoitetaan kutsussa.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA
Satu Hyvärinen
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7843
Satamakatu 19, RAUMA