Siirry sisältöön

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, AT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta oppisopimuskoulutuksena.

Kohderyhmä

HAKUKELPOISUUS:

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, jolla on

Tavoite

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia itsenäisesti sähkö- ja automaatioalan monipuolisissa työtehtävissä. Hän varmistaa työ- ja sähkötyöturvallisuuden työskennellessään vaativissa asennustehtävissä vaihtelevissa työympäristöissä. Hän toimii suunnitelmallisesti ja huomioi kaikissa työprosessin vaiheissa asiakkaan tarpeet ja työlle asetetut vaatimukset. Hän varmistaa, että työn lopputulos on turvallinen ja tarkoituksenmukainen asiakkaalle.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi valinnoistaan riippuen erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että sähköasentajalla on sähköturvallisuuslainsäädännössä sähköpätevyyteen 2 määritelty soveltuva koulutus ja automaatioasentajalla sekä lukitus- ja turvajärjestelmäasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 3 määritelty soveltuva koulutus.

Sisältö

SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALAN AMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS, 150 OSP

Muodostuu seuraavista tutkintonimikkeistä:

PAKOLLINEN TUTKINNON OSA

SÄHKÖASENTAJA (AT)

Pakollinen tutkinnon osa 45 osp

AUTOMAATIOASENTAJA (AT)

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp

LUKITUS- JA TURVAJÄRJESTELMÄASENTAJA

Pakolliset tutkinnon osat 70 osp

VALINNAISET TUTKINNON OSAT 50 – 75 OSP

Tutkinnon perusteet:

https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/6323011(siirryt toiseen palveluun)

Hakeutuminen

Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä WinNovan oppisopimuskoulutukseen. (p. 044 455 7500, avoinna arkisin klo 9 -15 tai oppisopimus(at)winnova.fi). https://www.winnova.fi/oppisopimus/yhteystiedot

Yhteyshenkilöt