Siirry sisältöön

Töihin merelle!

Raumalta töihin merelle -banneri, kuvassa aaltoja ja tarjoilija.

Kiinnostaako työskentely merellä? Raumalla WinNovassa voit opiskelijalla mm. merenkulkualaa sekä ravintola- ja catering-alaa suuntautuen esimerkiksi laivatalouteen.

Laivakokki ja laivatarjoilija työskentelevät matkustaja- ja rahtialuksilla ruokatuotannon sekä myynti- ja palvelutehtävissä. Laivakokiksi suuntautunut voi hakea hakea opiskelun päätyttyä Trafilta laivakokin pätevyyskirjaa. Laivatarjoilijaksi suuntautunut vastaavasti talousapulaisen pätevyyskirjaa. Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneen työtehtävät merellä vaativat hyvää kielitaitoa, myynti- ja asiakaspalveluhenkisyyttä sekä laivatalousopintoja.

Raumalla on mahdollisuus suorittaa myös erikseen laivatalouden tutkinnon osan, jolla voi täydentää osaamistaan laivalle (edellyttää merimieslääkärin todistusta). Lisäksi voi suorittaa laivatalousapulaisen opintoja, jolla voi työllistyä miehistön messin hoitajana toimimiseen ja keittiön avustaviin työtehtäviin. Jatko-opinnot kokiksi, tarjoilijaksi tai kokkistuertiksi/laivatalousesimieheksi ovat mahdollisia.

Merenkulkualan ammattilaiset työskentelevät mm. koti- ja ulkomaanliikenteen kuivalastialuksissa, irtolastialuksissa, säiliöaluksissa sekä matkustaja-​ ja autolautoilla. Työ edellyttää vankkaa ammattitaitoa turvallisuuden ja ympäristönsuojelun takaamiseksi. Ammatissa tarvitaan myös vahvaa teknistä osaamista, kielitaitoa, yhteistyökykyä ja kykyä palvella asiakkaita ammattimaisin ottein. Merenkulun ammattilaisia tarvitaan myös varustamoissa, satamissa, luotsaustoiminnassa, jäänmurtajilla ja väylien kunnossapidossa sekä merenkulun koulutuksessa. Koulutus täyttää kansainvälisen STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping) -​yleissopimuksen määräykset aluksen kuljettamisesta.

Tutustu tutkintoihin ja ota suunta merelle
Merenkulkualan ja ravintola- ja catering-alan tutkintoja

Kysy lisää