Siirry sisältöön

WeKampus osaamismerkimme

Osaamismerkit on tehty kehittämään henkilöstön digiosaamista.

WeKampus pälllö kehoittaa tutustumaan osaamismerkkeihimme!

Tietosuoja

Osaamismerkki tietosuoja

Tietosuojan merkitys on korostunut entisestään. Käsittelemme henkilötietoja monessa yhteydessä digitaalisesti ja nopeasti voi tapahtua paljon! Käymällä tämän koulutuksen läpi osaat toimia oikein WinNovan käytäntöjen mukaisesti ja tehdä työtäsi tietosuojan huomioiden.

Tekijänoikeudet

Osaamismerkki tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet ovat tärkeitä ja koskettavat kaikkia. On tärkeää osata perusasiat sekä tietää, mistä saa tarvittaessa lisätietoja. Käymällä tämän paketin läpi selviydyt tekijänoikeuden kiemuroista mallikkaasti.

Tietoturvallinen työskentely

Osaamismerkki tietoturvallinen työskentely

Tietoturvan merkitys on korostunut mobiilailaitteiden ja etätyön myötä. Vaanivatko virukset, haittaohjelmat ja hakkerit jokaisen nurkan takana? Miten voin tunnistaa huijaussähköpostin? Käymällä tämän koulutuksen läpi osaat toimia oikein WinNovan käytäntöjen mukaisesti ja tehdä työtäsi tietoturvallisuus huomioiden.

Saavutettavuus – osaaja

Osaamismerkki saavutettavuus

PowerPoint, Word ja itslearning saavutettavuuden näkökulmasta. Käymällä tämän koulutuksen läpi ymmärrät, mitä saavutettavuudella tarkoitetaan, sen merkityksen, ja opit käyttämään eri sovellusten ja järjestelmien saavutettavuustyökaluja ja -ominaisuuksia.

Kognitiivinen ergonomia

Osaamismerkki kognitiivinen ergonomia

Varsinkin etätyöskentelyn yleistymisen myötä tärkeäksi aiheeksi on noussut myös kognitiivinen ergonomia. Hyvä kognitiivinen ergonomia auttaa henkilöstöä tekemään työtään paremmin ja vähentää stressiä. Tämän koulutuksen avulla ymmärrät, mitä kognitiivinen ergonomia on ja miten vähennetään omaa ja muiden häiriöitä, keskeytyksiä ja pienennetään tietotulvaa.

Oppisopimuksen laatiminen

Osaamismerkki oppisopimuksen laatiminne

Käymällä tämän koulutuksen läpi saat tiedot, miten oppisopimuksia solmitaan WinNovan oppisopimusprosessin mukaisesti. Oppisopimusmerkin suorittaminen on pakollista niille, jotka solmivat oppisopimuksia, mutta muutkin voivat sen halutessaan suorittaa.

Hyvät kokouskäytännöt

Osaamismerkki hyvät kokouskäytännöt

Hyvät kokouskäytänteet on ensisijaisesti suunniteltu henkilöstön välisten palaverien tueksi, mutta niitä voidaan hyödyntää myös opetuksen suunnittelussa tai muissa ryhmätyötilanteissa.

Turvallisuus ja työturvallisuus

Osaamimerkki turvallisuus ja työturvallisuus

Turvallisuus ja työturvallisuus ovat hyvin tärkeitä teemoja. Tämän kurssin tavoitteena on ymmärtää ja tietää winnovalaisten toimintatavat turvallisuuden ja työturvallisuuden näkökulmasta.

Kestävä ja vastuullinen toiminta

Osaamismerkki kestävä ja vastuullinen toiminta

Kurssilla opit, mitä tarkoittaa kestävä kehitys, kiertotalous ja resurssiviisaus. Opit tarkastelemaan omaa työtäsi kestävyyden kautta ja näkemään vaikuttamisen mahdollisuutesi.

itslearning – käyttäjä

Osaamimerkki itslearning käyttäjä

Itslearning-oppimisalustan peruskäyttöön kuuluvat sen perustoiminnot uuden kurssin luomisesta tehtävien arviointiin ja palautteen antamiseen. Tämän osaamismerkin sisältö kattaa peruskäyttöön vaadittavat taidot.

itslearning – osaaja

Osaamimerkki itslearning osaaja

Itslearning-oppimisalustan käytön osaamiseen kuuluvat mm. kyselyt, keskustelut, kirjaston käyttö ja Teams-kokousten luonti. Tämän osaamismerkin taidoilla itsin käyttö monipuolistuu.

itslearning – ekspertti

Osaamimerkki itslearning ekspertti

Itslearning-oppimisalustan eksperttikäyttöön kuuluvat mm. raporttisivun käyttäminen, ryhmien käyttäminen ja itsin käytön opettaminen muille. Tämän osaamismerkin sisältö kattaa eksperttitasoon vaadittavat taidot.

Teams – käyttäjä

Osaamimerkki Teams käyttäjä

Teamsin peruskäyttö on nykytyöelämässä välttämätöntä. Tämä osaamismerkki sisältää kokouksen luomisen ja peruskeskustelun hoitamisen Teamsin välityksellä.

Teams – osaaja

Osaamimerkki Teams osaaja

Teams-osaajan osaamismerkki sisältää Teamsin eri ominaisuuksien ja työkalujen hyödyntämistä. Näillä ominaisuuksilla saadaan kokouksiin ja etäopetukseen uusia elementtejä, ja Teamsin käytettävyys lisääntyy.

Teams – ekspertti

Osaamimerkki Teams expertti

Teams-ekspertin osaamismerkissä vaaditaan Teamsin käyttöä interaktiivisesti. Tarkoitus on osata osallistaa myös osallistujia, sekä pystyä selviämään hybridiopetuksen ja saavutettavuuden haasteista.

HOKS – käyttäjä

Osaamismerkki HOKS käyttäjä

Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) on osaamisperusteisen ammatillisen koulutuksen ytimessä. HOKS – käyttäjä osaamismerkissä opit HOKSin perusteet, mitä henkilökohtaistaminen tarkoittaa, ketkä ovat tekemässä HOKSia yhdessä opiskelijan kanssa, milloin suunnitelmaa muokataan ja mitä suunnitelma sisältää.