Siirry sisältöön

Keijo löysi Ammattistartin kautta uuden unelma-alansa

Ammattistartti sopii sinulle, joka haluat koulutuksen, mutta et tiedä, mikä ala sopisi tai kiinnostaisi. Ammattistartin aikana on tarkoituksena selkeyttää jokaisen yksilölliset tavoitteet, lisätä opiskeluvalmiuksia, kehittää työnhakutaitoja sekä kartoittaa jo olemassa olevaa osaamista ja selkeyttää uramahdollisuuksia. Ammattistartti on tarkoitettu TE-toimiston asiakkaille ja WinNovassa alkaa Ammattistartteja useita kertoja vuodessa. Haku joko TE-palveluiden tai WinNovan nettisivujen kautta.

Kuvituskuva piirretty mies.Keijon ammatilliset opinnot jäivät aikanaan kesken, koska työelämä vei mukanaan. Hän työskenteli pitkään paikallisella tehtaalla, mutta sitten työt loppuivat yt-neuvotteluiden myötä. Sen jälkeen Keijo on ollut työttömänä – ilman ammatillista tutkintoa ja erityistä motivaatiota. Keijo ei halunnut luovuttaa, mutta ongelmana oli se, ettei hän tiennyt, mikä ala hänelle sopisi tai mikä häntä edes kiinnostaisi. TE-toimistosta ehdotettiin osallistumista Ammattistarttiin ja noin 2½ vuoden kuluttua Keijo valmistuukin turvallisuusvalvojaksi! 

Olisiko Ammattistartti sinullekin sopiva reitti uusiin haasteisiin?

Lue Keijon tarina kokonaisuudessaan opiskelijatarinoista(avautuu uuteen ikkunaan)

Piirroskuva: Cata J.