Siirry sisältöön

Kansainväliset opiskelijat viihtyivät Rauman meriteollisuusyrityksissä

Latvialaiset opiskelijat laittoivat teoriaosaamisen käytäntöön Raumalla.

Kesän alussa Raumalle saapui Latvian Liepajasta viisi opiskelijaa työpaikalla oppimisjaksolle osana Central Baltic -ohjelman rahoittamaa FinLat-Logic-hanketta. Hankkeen tavoitteena on yhdenmukaistaa logistiikka-alan ammatilliseen koulutukseen sisältyvää työpaikalla oppimista ja edistää Itämeren alueenLatvialaisia opiskelijoita trukin edessä. oppilaitosten ja yritysten välisiä kumppanuuksia.  Hankkeen koordinaattorina toimii Latvian kansallinen koulutuskeskus VISC ja partnereina ammatilliset oppilaitokset Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja Liepajan State Technical School.

Harjoittelun aikana kävi ilmi, että suomalaiset ja latvialaiset opinnot eroavat toisistaan muutamalla merkittävällä tavalla. Liepajan koulussa opiskellaan ammatillisen koulutuksen lisäksi lukion oppiainemäärä, joka Suomessa voidaan tehdä suorittamalla yhdistelmätutkinnon lukio-opinnot lukiossa.
Varastologistiikan opinnot painottuvat Liepajan koulussa vahvasti teoriaan. Opiskelijat olivat esimerkiksi aiemmin ajaneet trukkia ainoastaan simulaattorilla, mikä hankaloitti työharjoittelun aloitusta. Suomessa ammatilliseen opetukseen kuuluu käytännön harjoittelu kuten trukin käytön
opettelu. Tämä oli latvialaisten opiskelijoiden mielestä hienoa ja siitä poiki heti idea tuleviin opiskelijavaihtoihin: ensimmäinen harjoitteluviikko voisi olla työvälineiden käytön harjoittelua WinNovassa.

Koko jutun voit lukea tästä(avautuu uuteen ikkunaan)