Siirry sisältöön

Taitaja2023 Espoo -finaaliin selviytyi kaikkiaan 11 winnovalaista

Taitaja2023 Espoo

Yli 1600:n semifinaaliin ilmoittautuneen joukossa kisasi Taitaja2023-finaalipaikoista yhteensä 50 winnovalaista. Finaalipaikan saavutti upeasti 11 opiskelijaamme ja muutamalla kisaajalla pisteet tai sijoitus jäivät harmillisen lähelle. Finaaleiden ulkopuolelle jääneillekin semifinaalit olivat hieno ja opettavainen kokemus, jossa pääsi testaamaan laajasti omaa osaamistaan.

Metsäkoneen käyttö -lajissa, jossa WinNovalla on miltei jo perinne saavuttaa finaalipaikka, saatiin finaaliin kaksi kilpailijaa.

Lajista tietokoneet ja verkot saavutettiin myös kaksi finaalipaikkaa. Finalisteista Teemu Ihanamäki on jo konkari oltuaan loppukilpailussa Porin omissa Taitaja-finaaleissa viime vuonna.

Leipuri-kondiittori-lajissa jatkettiin viimevuotista finaaliperinnettä ja finaaliin mennään kahden kilpailijan voimin. Tuuli Silvola uusi viime kevään finaalipaikkansa.

Laborantti on kilpailulajina ollut useamman vuoden tauolla ja nyt palatessaan kisalajiksi WinNovasta finaalipaikan saavutti kaksi opiskelijaa. Talonrakentamisen semifinaalista finaaliin suoriutui yksi opiskelija.

Taitaja-kilpailulajit ovat pääsääntöisesti yksilölajeja, mutta mukana on joitain parilajeja ja muutamia ikärajattomia kilpailulajeja. Tämän vuoden parilajeista finaaliin suoriutui WinNovan matkailu-lajin kaksikko. Matkailun osalta avattiin näin ollen uusia polkuja, sillä tämän lajin finaalipaikka on WinNovassa ensimmäinen koskaan!

Opintojaan jatkaville opiskelijoille Taitaja-kilpailuihin osallistuminen on mahdollista vielä ensi vuonnakin, joten semifinaaleihin osallistumisella saattoi olla vaikka kullanarvoinen merkitys jatkoa ajatellen! 

Taitaja2022-finalisti Tuuli Silvola viimeistelee vihreää sokerityötään finaaleissa.
Taitaja2022-finalisti Tuuli Silvola viimeistelee vihreää sokerityötään. Tuuli selviytyi finaaliin myös tänä vuonna! Finalistikonkari on myös Teemu Ihanamäki Tietokoneet ja verkot -lajissa. Kuva: Skills Finlandin kuvapankki.

WinNovan Taitaja2023-finalistit

Laji ja finalistin nimi

105 Metsäkoneen käyttö
Laine Matias
Segerroos Valtteri

205 Tietokoneet ja verkot
Heino Eetu
Ihanamäki Teemu

312 Matkailu (parilaji)
Järvinen Jennamaria
Pajunen Julius

407 Talonrakentaminen
Peltonen Eevert

501 Leipuri-kondiittori
Kaupinsalo Ronja
Silvola Tuuli

604 Laborantti
Onnela Mira-Juulia
Paasikivi Sini

Kotipaikka


Pori
Pori


Pori
Pori


Pori
Pori


Rauma/Ihode


Rauma
Köyliö


Pori
Eurajoki

Huoltajaopettaja


Välimäki Teemu
Välimäki Teemu


Valkeapää Vesa
Valkeapää Vesa


Polvi Annika
Polvi Annika


Lehti Mika


Hyvärinen Eero
Vainio Maria


Jurva Anne
Jurva Anne

Lue WinNovan semifinalistien tunnelmia ennen kisoja – heistä osa pääsi finaaliin asti!