Siirry sisältöön

WinNovan Taitaja-tiimi valmiina lähtöön!

WinNovan pikkubussit starttaavat maanantai-aamuna klo 8 kohti Espoota ja Taitaja2023-finaalitapahtumaa. Taitaja-joukkueelle järjestettiin huhtikuun lopulla tsemppikahvitilaisuus, jossa huokui jo pieni jännitys, mutta myös hienosti uskoa ja luottamusta omaan osaamiseen. Jokainen finaaliin päässyt on oikeastaan voittaja, ovathan he suoriutuneet yli 1600 semifinalistin joukosta oman lajinsa 8 parhaan joukkoon!

Finalistien lisäksi WinNovan Taitaja-joukkueeseen kuuluvat lajien huoltajaopettajat sekä tietysti joukkueenjohtajana toimiva Vesa-Pekka Kuusela. Lisäksi Espoossa nähdään runsain mitoin winnovalaisia erilaisissa rooleissa: WinNovasta on tuomareita useissa lajeissa ja Metsäkoneen käyttö -lajin lajivastaavina toimivat winnovalaiset Markku Anttoora ja Jani Kujansuu. Satakunnasta lähtee myös kannustusjoukkoja kisapaikoille.

WinNovan Taitaja2023-finalistit

Finaalipaikan saavutti upeasti 11 WinNovan opiskelijaa, joista kaksi on jo Taitaja-finaalikonkareita: Tietokoneet ja verkot -lajin Teemu Ihanamäki ja leipuri-kondiittori-lajin Tuuli Silvola olivat mukana jo viime kevään kotikisoissa Porissa. Matkailu-lajille tämän vuoden finaalipaikka on WinNovassa ensimmäinen kautta aikojen.

Paljon ihmisiä, osalla valkoiset työtakit, osalla WinNovan vihreä tai harmaa huppari.
Porin finalistit, joukkueenjohtaja ja huoltajaopettajat. Kuvassa myös WinNovan EuroSkills-kilpailija Sofia Ratinen ja huoltajaopettaja Hannele Laaksonen, joille Espoo on osa harjoittelua syksyn kilpailuun.

Laji ja finalistin nimi

105 Metsäkoneen käyttö
Laine Matias
Segerroos Valtteri

205 Tietokoneet ja verkot
Heino Eetu
Ihanamäki Teemu

312 Matkailu (parilaji)
Järvinen Jennamaria
Pajunen Julius

407 Talonrakentaminen
Peltonen Eevert

501 Leipuri-kondiittori
Kaupinsalo Ronja
Silvola Tuuli

604 Laborantti
Onnela Mira-Juulia
Paasikivi Sini

Leipuri-kondiittori-lajin edustajat Raumalta: huoltajaopettaja Eero Hyvärinen ja finalisti Ronja Kaupinsalo
Talonrakennuksen tiimi Raumalta: huoltajaopettaja Mika Lehti ja finalisti Eever Peltonen

Tsemppiä kisaviikkoon koko WinNovan tiimille huoltojoukkoineen! Torstaina 11.5. nähdään, saadaanko tuliaisina jopa mitaleja!

Taitaja2023 Espoo

Taitaja2023 Espoo (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)järjestetään Tapiolan urheilupuiston alueella 8.-11.5. Muita tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Omnian Suomenojan toimipiste, Keuda ja StadinAO. Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Yhteistyökumppanina TaitajaPLUS-​lajien järjestämisessä toimii Ammattiopisto Live. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Finaalitapahtumassa kilpailee noin 500 finalistia eri ammattialoilta. Lisäksi Espoossa kisataan yläkoululaisten Taitaja9-​kilpailun finaali. Taitaja2023-​tapahtuman sloganina on #OlePro.