Siirry sisältöön

Ajankohtaista huoltajille 4/2023

Terveiset WinNovasta! 

Lukuvuosi on edennyt kovaa vauhtia ja syyslomat ovat takana päin. Tämän huoltajatiedotteen sisällöt ovat mm. huoltajaliittymän osoitteen muutos sekä huoltajapalautteeseen liittyvät asiat. Teemme lukuvuodessa kaksi kyselyä alaikäisten opiskelijoiden huoltajille. Toivomme paljon vastauksia uuteen kyselyyn. Tiedotteen lopussa tärkeitä huomioitavia asioita ja loppulukuvuoden tärkeitä päivämääriä. Seuraava huoltajatiedote lähetetään vielä ennen joululomaa.  

Studenta-huoltajaliittymän päivitys

Studentan huoltajaliittymä on uudistettu vastaamaan ulkoasultaan ja sisällöltään opiskelijaliittymää. Uuteen huoltajaliittymään kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin aiemminkin, mutta osoite on muuttunut. Uusi osoite on https://winnova-plus.solenovo.fi/studentgo/app/parent/login(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

WinNovan huoltajasivuilta(avautuu uuteen ikkunaan) on linkki uuteen huoltajaliittymään ja päivitettyyn ohjeeseen. 

Huoltajapalaute marraskuu 2023 

Käythän vastaamassa loppuvuoden huoltajakyselyyn sähköpostissasi olevan linkin kautta. Toivomme, että saamme paljon vastauksia kyselyymme, joka on aika lyhyt ja ytimekäs. Aikaa vastaamiseen ei mene kuin kaksi minuuttia. Tulokset käsittelemme oppilaitoksemme johtoryhmässä ja pedagogisessa johtoryhmässä ja saamme tätä kautta arvokasta tietoa toimintamme kehittämiseen.  

Toukokuun 2023 huoltajapalautteen tuloksista 

Keräsimme viime toukokuussa ensimmäisen kerran kaikilta alaikäisten huoltajilta palautetta. Vastaajia oli yhteensä 225, mikä on aika pieni määrä suhteessa opiskelijamäärään.  

Alla yhteenveto toukokuun huoltajapalautteen vastaukista kysymyksittäin. Keskiarvot ovat oikein hyviä. Saimme myös avointen vastausten kautta tärkeitä yksityiskohtaisempia huomioita ja näkökulmia kehittämisemme tueksi. 

Kaikki tulokset

Kuvassa taulukko Huoltajapalautteiden vastauksista toukokuu 2023. 1= ei toteudu ollenkaan, 2= toteutuu huonosti, 3= toteutuu kohtalaisesti, 4= toteutuu hyvin, 5= toteutuu erinomaisesti. Opiskelijaryhmässä on hyvä työilmapiiri ja työrauha. keskiarvo 3,8 mediaani 4,0
Opiskelija saa hyvää opetusta ja ohjausta. keskiarvo 3,8 mediaani 4,0
Opiskelijan lukujärjestykset ovat toimivat keskiarvo 3,5 mediaani 4,0
Opiskelija saa riittävästi opinto-ohjausta opiskelunsa tueksi keskiarvo 3,6 mediaani 4,0
Opiskelija saa tarvittaessa tukea ja apua oppimisen haasteisiin keskiarvo 3,7 mediaani 4,0
Opiskeluhuollon palvelut (kuraattori, terveydenhoitaja, psykologi, lääkäri) toimivat hyvin. keskiarvo 3,6 mediaani 4,0
Oppilaitoksessa toimitaan tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. keskiarvo 3,8 mediaani 4,0
Tiedottaminen ja yhteistyö kotiväen kanssa on riittävää. keskiarvo 3,3 mediaani 3,0
Työpaikalla oppiminen on järjestetty hyvin. keskiarvo 3,5 mediaani 4,0
1= ei toteudu ollenkaan, 2= toteutuu huonosti, 3= toteutuu kohtalaisesti, 4= toteutuu hyvin, 5= toteutuu erinomaisesti

Alla vastaukset kysymykseen, suosittelisitko WinNovaa opiskelupaikkana eriteltynä paikkakunnittain.  

Kuvassa taulukko Huoltajapalautteiden vastauksesta "Suosittelisitko WinNovaa opiskelupaikkana eriteltynä paikkakunnittain"  toukokuu 2023. Rauma Pori Laitila Ulvila
1 = en Rauma 11,1%  Pori 3,2% Laitila 20,0% Ulvila 10,0% 
2 = jonkun verran Rauma 42,0% Pori 36,0% Laitila 0 0,0% Ulvila 10,0% 
3 = kyllä, ehdottomasti Rauma 46,9% Pori 60,8% Laitila 80,0% Ulvila 80,0%.

Huolen aihe ja keskusteltavaksi kodeissa 

Lähestymme teitä kotiväkeä oppimisympäristöihimme kohdistuneen ilkivallan takia. Tilanne on aika ajoin ollut haastavaa ja tekin olette saattaneet kuulla kotona näistä tilanteista. Olemme käyttäneet ns. pehmeitä keinoja, mutta nämä keinot eivät tunnu riittävän ja siksi olemme tehneet myös rikosilmoituksia, jotka etenevät viranomaisten johdolla. Jatkamme aktiivisesti yhteistyötä poliisin kanssa ja teemme jatkossakin rikosilmoitukset ilkivaltatapauksista.  Pyrimme siihen, että pystymme osoittamaan ilkivallan tekijät ja saamme heidät vahingonkorvausvastuuseen teoistaan. Näissä tilanteissa olemme aina teihin yhteydessä. Tämän takia olemme lisänneet kameravalvontaa kaikissa tiloissamme. 

Joudumme puuttumaan päivittäin tilanteisiin, jossa opiskelijat tupakoivat oppilaitoksen alueella ja jopa polttavat sähkötupakkaa oppilaitoksen sisätiloissa. Pyydämme teiltä huoltajia käymään keskustelua nuortenne kanssa ja samalla saamme teiltä tukea työhömme.  

Olkaa aktiivisesti meihin yhteydessä.  

Lukuvuoden päivämääriä  

Tulevia tärkeitä päivämääriä: 

Tärkeitä tietoja verkkosivuillamme ja päivityksiä Tuudo-​sovellukseen

Verkkosivuillamme on tärkeitä tietoja kaikille opiskeluun liittyvistä asioita. Tutustu esim. kansainvälisyysmahdollisuuksiin, jatko-​opintoihin, opiskelijatoimintaan, opiskelijaetuihin ja kilpailutoimintaan, sivuillamme myös säännöt ja toimintaohjeet. Tutustu tästä Opiskelu WinNovassa -​osioon(avautuu uuteen ikkunaan).

Huoltajille-​osiossa(avautuu uuteen ikkunaan)on tärkeitä tietoja mm. poissaolojen ilmoittamisesta sekä Studentan huoltajaliittymän käytöstä.

Opiskelijoiden tarinoihin voi tutustua Opiskelijatarinoiden kautta.

Opiskelijoilla on elokuusta alkaen ollut mahdollisuus ladata Tuudo-​sovellus puhelimeensa. Sovelluksen kehitystä jatketaan, mutta sen kautta opiskelija näkee jo mm. lukujärjestykset, ruokalistat, ajankohtaiset uutiset/tapahtumat, ilmoituksia ja tärkeitä sisältöjä suoraan sivuiltamme. Tuudoon opiskelija kirjautuu omilla koulun tunnuksillaan. Tuudoon pääsevät vain opiskelijat ja henkilökunta. Tuudon uusien ominaisuuksien päivitys on myöhässä alkuperäisestä aikataulusta ja toiminnallisuudet saadaan käyttöön mahdollisesti marraskuun aikana, asiasta uutisoidaan myöhemmin lisää opiskelijoille.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova aloittaa muutosneuvottelut

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova aloittaa muutosneuvottelut koulutusyhtiön toiminnan sopeuttamiseksi vallitsevaan taloustilanteeseen. Neuvottelut koskevat yhtiön kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä, noin 620 henkilöä.

Muutosneuvottelujen tavoitteena on turvata oppilaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset tuottaa opiskelijoille ja työelämälle laadukkaita koulutus- ja kehittämispalveluja, jotka tukevat opiskelijoita ja alueen elinkeinoelämää.

Käynnistyvät muutosneuvottelut ja niiden lopputulos eivät vaikuta opiskelijoiden oikeuteen saada opetusta ja ohjausta turvallisissa oppimisympäristöissä.

Toimitusjohtaja Juha Miikkulainen