Siirry sisältöön

Ajankohtaista huoltajille 2/2024

koivunlehdet keväällä

Huoltajakysely 

Kiitos, kun vastasit huoltajakyselyyn. Yritetään tehdä taas uusi ennätys. Viime kyselyssä saimme vastauksia 642 huoltajalta. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja käsittelemme nämä WinNovan eri yksiköissä toiminnan kehittämiseksi. 

Uusi kyselylinkki lähetetään alaikäisen opiskelijan huoltajan sähköpostiin. Aikaa vastaamiseen menee noin viisi minuuttia ja vastaukset käsitellään anonyymisti. Kiitos, kun vastaat palautekyselyymme 3.5. mennessä.

Ajankohtaista turvallisuudesta 

WinNovassa aloitti maaliskuun alussa päätoiminen turvallisuuspäällikkö. Turvallisuus on yksi arvoistamme ja koemme tärkeäksi edistää oppilaitosturvallisuutta sekä myös viranomaisyhteistyötä. Myös viimeaikaiset valtakunnalliset tapahtumat ovat osoittaneet, että panostus turvallisuuteen on ajankohtaista.  

On tärkeää, että jokainen opiskelijamme, henkilökuntamme jäsen sekä kampuksellamme vieraileva henkilö tietää, miten toimia mahdollisissa hätätilanteissa. Järjestämme sisällesuojautumisharjoituksen, jonka tarkoituksena on opetella tarvittavat toimenpiteet, jotka auttavat meitä suojautumaan sisätiloissa mahdollisissa uhkatilanteissa. 

Harjoituksen päivämäärä, aika ja paikka: 

Keskiviikko 29.5.2024, klo 9.00–9.15 

WinNovan kaikki toimipisteet 

Harjoitus alkaa klo 9.00 ilmoituksella, joka lähetetään WinNovan sisäisen tiedotusjärjestelmän kautta. 

Kaikkien opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten odotetaan noudattavan annettuja ohjeita ja suojautumaan sisätiloihin harjoituksen ajaksi. Harjoituksen aikana poistuminen suojatuista tiloista ei ole sallittua. 

Miksi tämä on tärkeää: 

Sisällesuojautumisharjoitus on olennainen osa oppilaitoksemme turvallisuussuunnitelmaa, jotta voimme varmistaa, että jokainen osaa toimia oikein hätätilanteessa. Tämä lisää yhteisömme turvallisuutta huomattavasti. 

Syksyllä suunnittelemme myös poistumisharjoituksia, jotka keskittyvät tehokkaaseen evakuointiin erilaisissa tilanteissa. 

Lisätietoja harjoituksesta voi kysyä suoraan

Kesäajan opinnoista 

Aiemmassa tiedotteessa tuli tietoa kesäajan opintoihin liittyvistä asioista. Muistutuksena vielä, että opiskelijoiden HOKSit tulee olla päivitettynä toukokuun puoleen väliin mennessä ja suunnitelmat tehtynä. Oppisopimus- ja koulutussopimus ovat kesäajan opintoihin parhaat vaihtoehdot ja tarkemmin asiaan voi vielä tutustua aiemmassa huoltajatiedotteessa.

Järjestimme huhtikuun alussa Teamsin liittyen oppisopimusopiskeluun ja tässä lyhyt kertaus siitä.

Opiskelu on opiskelijan henkilökohtaisiin tarpeisiin räätälöity kokonaisuus

WinNovassa opiskelijalla on saatavilla paljon ohjausta ja tukea omien tavoitteiden saavuttamiseksi, opinto-ohjaaja Sari Karasti ja ohjauspalvelupäällikkö Juha Saarikivi muistuttavat. Opiskelijat Onni Heino ja Aaro Lätt kertovat myös kokemuksiaan oppisopimuksesta.


Kodin ja oppilaitoksen toimiva yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää. Sen tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan itsenäistymistä ja vastuullisuutta, edistää opiskelua ja tukea opiskelijan terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Kannustamme opiskelijoita kertomaan ja keskustelemaan kotona opiskeluun liittyvistä asioista.

Toivomme opiskelijoiden huoltajien ottavan yhteyttä WinNovaan aina, kun jokin asia askarruttaa liittyen opiskeluun tai opiskelijan hyvinvointiin. Vastuuopettaja tuntee opiskelijan tilanteen parhaiten, joten häneen kannattaa olla yhteydessä ensimmäiseksi.

WinNovan tiedotteeseen huoltajille kootaan ajankohtaisia uutisia ja se julkaistaan vähintään neljä kertaa vuodessa ja toimitetaan alaikäisten opiskelijoidemme huoltajille myös sähköpostitse.