Siirry sisältöön

Perustason ensihoidon koulutuksen yhteisharjoitus Porin Turvallisuuskeskuksessa 22.-24.5.2024

Kuva: Adobe Express, kuvituskuva
Kuva: Adobe Express

Ennakkotiedote 24.4.2024

Länsi-Suomen alueen perustason ensihoidon koulutuksen yhteisharjoitus Porin Turvallisuuskeskuksessa 22.-24.5.2024

Porin Turvallisuuskeskuksessa järjestetään 22.-24.5.2024 Turun ammatti-instituutin, Vamian ja WinNovan oppilaitosyhteistyönä perustason ensihoidon koulutuksen yhteisharjoitus. Tavoitteena on suuronnettomuuden ja monipotilastilanteiden harjoitteleminen. Harjoitukseen osallistuu 57 opiskelijaa, 13 opettajaa, sekä toimijoita pelastuksesta- ja ensihoidosta. Lisäksi Rajavartiolaitoksen Super Puma osallistuu harjoitukseen mahdollisuuksiensa mukaan.

Harjoituksissa opiskelijat kohtaavat 72 tunnin aikana koko ensihoidon ketjun potilaana, päivystyksen hoitajana sekä ensihoitajana. Harjoituksissa potilaan hoidolliset haasteet vaihtelevat yksinkertaisista murtumista aina elvytettyihin tehohoitoa vaativiin potilaisiin. Harjoituksessa toteutuu myös viranomaisyhteistyö hätäkeskuksen, päivystyksen, ensihoidon ja pelastusyksiköiden kesken. Harjoitusten lomassa opiskelijat voivat ryhmänjohtajien johdolla harjoitella taitojaan pakohuonetehtävillä (etiikka, lääkehoito ja lääkelaskut, ABC-protokolla, hoitoelvytys ja EKG).

Harjoituksen operatiivisen toiminnan ulkopuolella harjoitusalueella operoi myös joukko ensihoitoalan kalusto- ja materiaalipuolen edustajia. Lisäksi harjoituksessa tehdään yhteistyötä tutkimustyön näkökulmasta seuraavien korkeakoulujen kanssa: Turun kasvatustieteen laitos, Turun yliopisto hoitotieteen laitos, Itä-Suomen yliopisto kasvatustieteen laitos ja XAMK. Yliopistojen fokuksena harjoituksessa on opiskelijoiden motivaation tarkastelu kvantitatiivisen tutkimusotteen näkökulmasta, Xamk tarkastelee opiskelijoiden toimintaa ensihoitajien substanssiosaamisen tiimoilta. Lopputulokset tullaan julkaisemaan artikkeli- ja YAMK-lopputyön muodossa. AMK:n ja Yliopistojen tutkimusprojektit muodostavat molemmat omat itsenäiset kokonaisuutensa, joissa Turun ammatti-instituutti toimii linkkinä harjoituksen ja tutkimusprojektien välillä.

Huom. Porin Turvallisuuskeskus ei ole avoin ulkopuolisille henkilöille harjoituksen aikana.

Mikäli harjoitus kiinnostaa mediaa, voitte olla yhteydessä 6.5. alkaen lehtori Petteri Johansson/Turun ammatti-instituutti, p. +358 40 680 4713. Johansson toimii harjoituksen aikana lehdistövastaavana.

Lisätiedot WinNovassa