Siirry sisältöön

Opiskelijaedut

Opintojen aikana voi saada

Lisätietoja opintotoimistoista

Ruokailu ja asuminen oppilaitoksen asuntoloissa ovat myös osa opiskelijan opintoetuja erikseen määritellyin ehdoin.

Ruokailu

1.1.2021 voimaan tulleen oppivelvollisuuslain mukaan maksuttomaan kouluruokailuun ovat oikeutettuja ne opiskelijat, jotka opiskelevat päätoimisesti perustutkinnossa sekä valmentavassa koulutuksessa niiden päivien osalta, joina opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma edellyttää opiskelijan läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa. Lisäksi maksuttomaan kouluruokailuun ovat oikeutettuja ne oppivelvolliset päätoimiset ammattitutkinto-opiskelijat, joiden tutkinto on opiskelijan ensimmäinen suoritettava tutkinto. Oppivelvollisia ovat vuonna 2005 ja sen jälkeen syntyneet. Myös omaehtoinen päätoiminen opiskelu työttömyysetuudella eli työttömyysturvalla, oikeuttaa maksuttomaan kouluruokailuun. Kyseessä ei ole TE-toimiston tai kuntakokeilun hankkima koulutus.

Opinnot ovat päätoimisia, jos opintojen laajuus on keskimäärin vähintään 4,5 osaamispistettä tai 3 opintoviikkoa opiskelukuukautta kohti.

Mikäli opintojen laajuutta ei ole mitoitettu osaamispisteinä tai opintoviikkoina, opiskelijan on osallistuttava opetukseen tai työssäoppimiseen keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa. Viikkotunteihin ei lasketa mukaan kotitehtäviin menevää aikaa.

Maksuton ateria ei kuulu oppisopimuskoulutuksessa, työvoimakoulutuksessa eikä henkilöstökoulutuksessa olevalle opiskelijalle.

Laajennettu maksuton kouluateria kuuluu luonto- ja ympäristöalan / metsätalouden koulutuksessa päätoimisesti opiskeleville perustutkintokoulutuksen opiskelijoille. Opiskelijalle kuuluu päivittäisen kouluaterian lisäksi aamiainen ja päivällinen.

HUOM! Saadakseen opiskelijan ateriaedun (maksuton lounas), hänen tulee esittää opiskelijakortti, tai tunnistautua Kela- tai ajokortilla viivakoodinlukijaan.

Ruokapalvelut WinNovassa

Ruokapalvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti omana palveluna ja ruokapalvelujen pääasiallinen tehtävä on tarjota opiskelijoille ravintosuositusten mukainen maittava lounas viihtyisässä ympäristössä.

  • Palvelemme opiskelijoita, henkilöstöä ja ulkopuolisia asiakkaita.
  • Tilauksesta kokouspaketit ja tyky-päivien tarjoilua, asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kouluruokailu on järjestetty itsepalveluna. Ateria tarjotaan päivittäin ja siihen kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste, ruokajuoma, leipä ja levite. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa ja keittopäivinä on tarjolla jälkiruoka. Ruokapalvelulla on käytössä kahdeksan viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat.

Ruokalistalla on myös paikallisia ja vuodenaikojen mukaisia elintarvikkeita. Ruokateemat ja suomalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvat juhlapyhät näkyvät ruokalistoilla, jolloin tarjotaan arjesta poikkeava, juhlavampi ateria. Ruokalistoja kehitetään vuosittain. Opiskelijoiden palautteet ja toiveet otetaan huomioon ruokalistoja ja tuotevalikoimia suunniteltaessa. Ruokalistat ovat esillä JamixMenu-sovelluksessa ja opiskelijaravintoloiden ilmoitustauluilla.

Erityisruokavalio

Erityisruokavalioilmoitus tehdään terveydellisiin syihin perustuvista pysyvistä erityisruokavalioista,
vakavia oireita aiheuttavista ruoka-aineallergioista sekä eettisiin syihin perustuvista ruokavalioista.

Opiskelijaravintoloissa myydään maksullista välipalaa. Tarjolla on erilaisia leipätuotteita, juomia ja hedelmiä. 

Asuminen

WinNovalla on kaksi opiskelija-asuntolaa, jotka sijaitsevat Raumalla ja Ulvilan Kullaalla. Asuntoloissa on tarjolla soluasuntoja. Asuntolapaikkoja haetaan sähköisen lomakkeen avulla ja asuntolapaikat myönnetään tietyin perustein ja asuntolapaikan saadessaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolan järjestyssääntöjä. Asuminen asuntolassa on maksutonta.

Asuntolapaikat myönnetään ensisijaisesti oppivelvollisuuslaissa tarkoitetuille oppivelvollisille, toissijaisesti muille maksuttomaan koulutukseen oikeutetuille opiskelijoille ja näiden jälkeen muille opiskelijoille. Toissijainen myöntämisperuste on kotipaikkakunnan ja opiskelupaikkakunnan välinen etäisyys. Asuntolatoiminnasta vastaava koulutuspäällikkö käsittelee hakemukset asuntolanhoitajan kanssa ja kaikille asuntolapaikan hakijoille lähetetään päätös asuntolapaikasta (myönteinen/kielteinen). Kielteisestä päätöksestä voi valittaa. Asuntolapaikka myönnetään aina määräajaksi eli lukuvuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen sitä pitää anoa uudelleen.

Rauman opiskelija-asuntola

Rauman opiskelija-asuntolassa tehtiin mittava peruskorjaus 2020-2021. Peruskorjauksen yhteydessä suuri osa soluasunnoista muutettiin yksiöiksi ja yksiöitä vuokrataan kaikille opiskelijoille. Joitakin soluasuntoja jäi yhä WinNovalle, jotta maksuton asuntolatoiminta voi jatkua pienemmässä mittakaavassa mm. merenkulkualan perustutkintoa suorittamaan tuleville.  Saneerauksen valmistuttua elokuussa 2021 Suojantien asuntolassa on tarjolla 55 paikkaa, joita haetaan hakulomakkeen kautta. 

  • Keittiö: mikroaaltouuni, kahvinkeitin, uunillinen liesi, jääkaappi, pöytä ja 4 tuolia.
  • Huone: sänky petauspatjalla, vaatekaappi, pöytä, tuoli
  • Wi-fi
  • Sauna/vaatehuolto alakerrassa

Huoneet soluasuntoja.

Asuntolanhoitajat / Rauma
p. 044 455 7124
Mika Hautala
Arto Koivula

Hakulomake löytyy tämän sivun lopusta.


Kullaan opiskelija-asuntola

Kullaan opiskelija-asuntola on tarkoitettu Kullaalla opiskeleville luonto-, metsä- ja maarakennusalan opiskelijoille. Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Opiskelijalle lähetetään myönteinen tai kielteinen päätös. 

Hakulomake löytyy tämän sivun lopusta.

Asuntolan kuvaus

Kullaan opiskelija-asuntola sijaitsee kauniissa luontomaisemissa osoitteessa Sahalahdentie 57. Asuntola on valmistunut vuonna 2014, ja siihen mahtuu majoittumaan 60 henkeä. 

Asuntolassa on 30 kahden hengen huonetta, joissa kaikissa on oma WC ja suihku sekä jääkaappipakastin. Jokaisessa huoneessa on myös lukolliset säilytyskaapit henkilökohtaisille tavaroille sekä tilavat työpöydät. Sängyissä on patjat. Opiskelijat tuovat omat peitot ja tyynyt.

Yleisissä tiloissa on keittiö, jossa on jääkaappi, uuni, hella, mikro, vedenkeitin ja kahvinkeitin sekä siivoustarvikkeet. Keittiön yhteydessä on myös ruokapöytä ja oleskelutilaa. 

Omia vaatteita on tarvittaessa mahdollista pestä asuntolan pyykinpesukoneessa sopimuksen mukaan.

Vapaa-ajan toiminta Kullaalla

Asuntolan oleskelutilassa on paljon mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon, sillä opiskelijoiden käytössä on biljardi-, ilmakiekko- ja pingispöytä sekä televisio. 

Asuntolassa on hyvin varusteltu kuntosali, jossa on nykyaikaiset laitteet, laaja valikoima käsipainoja ja kahvakuulia sekä erillinen vapaiden painojen alue. 

Lähiympäristössä on runsaasti ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Pihapiiriin on rakenteilla frisbeegolfrata, ja viereisessä metsässä sijaitseva pururata muuttuu talvisin hiihtoladuksi. Lähistöllä on laavu, jonne voi vapaa-ajalla tehdä retkiä, ja Joutsijärven luontopoluille on suora kulkuyhteys.

Asuntolanhoitaja / Kullaa
Ari-Pekka Juvonen, p. 044 455 7369

Kullaan asuntola, kesä/syksy 2024

Päätökset asuntolapaikkojen saajista tehdään ennen juhannusta ja kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä.

Asuntolanhoitaja on kesälomalla 24.6. – 1.8.2024.

Asuntolaan voi tuoda tavaroitaan maanantaina 5.8.2024 klo 16.00 – 20.00 välisenä aikana ja tiistaina 6.8.2024 klo 7.30 – 8.30.

Ota ensimmäisellä viikolla mukaan asuntolaan vain seuraavat asiat: Peitto, tyyny, vuodevaatteet (lakana, tyynyliina…), peseytymisvälineet ja vaihtovaatteet. Eli perusjutut, jotta pärjäät ensimmäisen viikon. Kerromme viikon alussa mitä asuntolaan saa tuoda ja millä aikataululla.


Asuntolapaikan anominen

Voit anoa asuntolapaikkaa Rauman tai Kullaan (tarkoitettu Ulvilan/Kullaan toimipisteessä opiskeleville) asuntolasta alla olevalla lomakkeella.

*” näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Kotiosoite*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opiskelijakortit

WinNovan opiskelijan kulkukortti – vain oppilaitoksen sisäiseen käyttöön

Kuvaton painettu ns. kulkukortti tulee kaikille opiskelijoille kaikkiin WinNovan toimipisteisiin, joiden opiskelu kestää yli kuukauden ja jotka opiskelevat Porissa, Raumalla, Laitilassa tai Ulvilassa ja joiden opiskelu liittyy tutkintoon. Näihin kortteihin sidotaan mm. ruokailuetuus ja kulunvalvonta (+ sähköisten kaappien käyttö paikoissa, joissa on edellytykset). Kuvaton kulkukortti on tarkoitettu vain WinNovan sisäiseen käyttöön ja sillä ei saa muita etuja.

WinNovan mobiili-opiskelijakortti ja Slice.fi-sovellus – paikallisia ja valtakunnallisia etuja

WinNova otti käyttöön Slice-palvelun tarjoaman mobiili-opiskelijakortin elokuussa 2018. Kaikilla WinNovan tutkinto- ja osatutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus ladata maksutta Slice-sovellus ja WinNovan mobiili-opiskelijakortti ja saada näin Slice-opiskelijaedut käyttöönsä ja osalla oikeus myös valtakunnallisiin etuihin (VR/Matkahuolto).

Slice.fi on alun perin satakuntalainen tammikuussa 2017 avattu opiskelijaetupalvelu. WinNovan opiskelijana olet oikeutettu tuhansiin etuihin halki Suomen. Mobiilikortilla (myös aikuisopiskelijat) voi lunastaa opiskelijaetuja, joita myöntävät yritykset tunnistaa sinisestä Slice-tarrasta.

Jatkossa myös osatutkinto-opiskelijat saavat valtakunnalliset etuudet kortilleen, jos ehdot täyttyvät esimerkiksi rahoitus (päivitetty 13.10.2022). 

Katso Matkahuollon ja VR:n alennukset määrittävät ehdot heidän sivuiltaan. Huom. Jos olet näihin oikeutettu, tunnus pitää resetoida ja sovellus ladata uudelleen, jotta ajantasaiset tiedot päivittyvät kortille.

Mikäli olet jo ladannut sovelluksen, poista se, lataa uudelleen ja aktivoi se resetoidulla tunnuksella (-> hae opiskelijaportaalin linkin kautta uusi aktivointitunnus), jolloin oikea kortti päivittyy sovellukseesi. Huom. ko. edut päivittyvät vain niiden opiskelijoiden mobiilikortille, joilla on niihin oikeus opintojen muodon ja keston mukaan. Kortti on opiskelijallemme ilmainen.

Tilaa WinNovan mobiili-opiskelijakortti tästä linkistä: https://palvelut.winnova.fi/opiskelijaportaali/Login(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
Kirjautuminen omilla WinNovan tunnuksilla. Huom. Tarvitset sähköisen kuvan itsestäsi tilatessasi korttia.

Ohjeita ja video / WinNovan mobiili-opiskelijakortin käyttöönotto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kortin tilattuaan voi ottaa käyttöönsä Slice.fi-sovelluksen, joka sisältää WinNovan virallisen digitaalisen opiskelijakortin valtakunnallisine opiskelijaetuineen sekä lukuisia paikallisia etuja! 

Slice.fi-sovellus täytyy ladata itse Google Play -kaupasta tai App Storesta ja sovelluksen aktivointikoodi lähetetään koulun sähköpostiin noin 24 h sisällä kortin tilaamisesta.

Huom. Poistitko Slice.fi-sovelluksen puhelimestasi tai vaihdoitko käyttämääsi laitetta? Löydät resetointilinkin samasta opiskelijaportaalista, mistä tilasit WinNovan mobiili-opiskelijakortin (https://palvelut.winnova.fi/opiskelijaportaali/Login(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)). Kirjautuminen omilla WinNovan tunnuksilla.

Opiskelijaedut Satakunnassa http://www.slice.fi/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)


SAKKI-kortti

SAKKI-kortti oikeuttaa kaikkiin Matkahuollon ja VR:n täysimääräisiin opiskelija-alennuksiin sekä lisäksi  opiskelijaetupalvelun Frankin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) kaikkiin alennuksiin.

Lisäksi SAKKI-korttiin sisältyy jäsenvakuutus, joka sisältää matkustajavakuutuksen sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen pysyvän haitan varalle. Lisätietoja kortin hankkimisesta Sakki ry:n sivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).


OSKU-kortti

OSKU-kortin haltijana saat alennuksen Matkahuollon ja VR:n matkalipuista. Muista jäseneduista voit lukea lisää OSKUn sivuilta(siirryt toiseen palveluun).

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry on toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien etu-, palvelu- ja harrastejärjestö. OSKU on ainoa amisten perustama ja amisten omistama järjestö, jossa päätösvaltaa käyttävät amikset itse.

OSKU pitää huolta siitä, että ammatillinen koulutus palvelisi opiskelijoita mahdollisimman hyvin ja opiskelijoiden oikeudet toteutuisivat. OSKU tarjoaa tukea, apua ja koulutusta yksittäisille opiskelijoille ja opiskelijakunnille.

Katso OSKU:nesittelyvideo(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).


Matkahuolto(siirryt toiseen palveluun)

VR(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)