Siirry sisältöön

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Elintarvikealan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Kohderyhmä

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Elintarvikkeilla on keskeinen merkitys ihmisten terveydelle, yhteiskunnan taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, suomalaisen ruokakulttuurin ja elävän maaseudun säilymiselle sekä elinympäristön ja luonnon kestävälle kehitykselle. Elintarvikealan toimintaa ohjaavia periaatteita ovat ympäristö- ja ravitsemustietoisuus, elinkaariajattelu ja vastuu ihmisten hyvinvoinnista sekä luonnon elinkelpoisuudesta ja monimuotoisuudesta.

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut valmistaa elintarvikkeita valmistusohjeiden mukaisesti niin, että työn tulos vastaa elintarvikkeilta edellytettyjä laatuvaatimuksia. Hän laskee raaka-ainemääriä ja tarvittaessa osaa suunnitella oman työnsä.

Sisältö

Osaamisalansa mukaisesti elintervikealan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä seuraavissa työtehtävissä:

Alan ammattilainen on luotettava, täsmällinen, hygieenisesti työskentelevä, laatutietoinen, vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen sekä asiakaspalvelu-ja yhteistyöhenkinen.

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan motivaation, alalle suuntautuneisuuden ja urasuunnitelman perusteella.

Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on A2.2. Jos hakija ei ole tehnyt kielitaitotestiä, hakija kutsutaan kielitestiin.

Kielitestit ovat 5.4/13.4/3.5

Hakijat haastatellaan.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista (18 v. täyttäneet).

Hakeutuminen

Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen sekä mahdollisen haastattelun perusteella. 

Yhteyshenkilöt