Siirry sisältöön

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Erikoisammattitutkinto
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Steniuksenkatu 8, Rauma / Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Koulutus sisältää lähiopetusta,  itsenäistä työskentelyä, verkossa tapahtuvaa oppimista sekä omalla työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Osaaminen osoitetaan näytöillä työelämässä.

Tutkinto sopii hyvin toteutettavaksi oppisopimuskoulutuksena. Tarkistathan mahdollisuuden oppisopimukseen omalta työnantajaltasi. Lisätietoa oppisopimuksesta: https://www.winnova.fi/oppisopimus/oppisopimuskoulutus tai erja.salomaa@winnova.fi

Lähiopetus toteutetaan iltaopintoina (klo 16.30-19.45) vaihdellen Raumalla (Steniuksenkatu 8), Porissa (Tiedepuisto 3) ja Teamsissä. Lähiopetusta on 1-2 kertaa/kk. 

Aloitusilta on tiistaina 4.4.2023 klo 16.30-19.45.

Kohderyhmä

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalan tehtävissä toimiville henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa työtään ja ammattitaitoaan. Hakijoilta toivotaan kasvatus- ja ohjausalan tai sosiaali- ja terveysalan koulutusta sekä monipuolista työkokemusta kasvatus- ja ohjausalan tehtävistä.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Syventävä koulutus kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille!

Tutkinto on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalalla työskenteleville henkilöille, jotka haluavat syventää ja kehittää ammattitaitoaan ja työtään.  Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Koulutuksen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). 

Koulutus alkaa huhtikuussa 2023 Kasvatus- ja ohjaustyön menetelmien kehittäminen – tutkinnon osalla. Perehdymme mm. positiivisen psykologian työkaluihin ja harjoituksiin sekä  nepsy-asiakkaan ohjauksen menetelmiin.  Valitset omaan työhösi soveltuvia menetelmiä ja harjoittelet niiden käyttöä työyhteisössäsi. 

Syksyllä 2023 koulutus jatkuu Kasvatus- ja ohjausalan kehittämistoiminta muuttuvissa toimintaympäristöissä sekä Kehittämisprosessin toteuttaminen ja ohjaaminen kasvatus- ja ohjausalan työyhteisössä – tutkinnon osilla. Syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana suunnittelet ja toteutat kehittämishankkeen omassa työyhteisössäsi.  

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto antaa valmiuksia kasvatus- ja ohjausalan erilaisissa kehittämistehtävissä toimimiseen. 

Sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osat:

Tututustu tutkinnon perusteisiin: Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon perusteet(siirryt toiseen palveluun)

Valintaperusteet

Opiskelijavalinnat tehdään seuraavien valintaperusteiden mukaan:

Opiskelijavalintaan sisältyy haastattelu. Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella.

Kasvatus- ja ohjausalan vähimmäiskielitaitovaatimus on B.1.2. Ei-suomenkieliset hakijat kutsutaan tarvittaessa kielikokeeseen.

Kustannukset

Oppisopimuskoulutuksessa ei ole koulutusmaksua.

Koulutuksen voi suorittaa myös ilman oppisopimusta, silloin koulutusmaksu on 420,00 € koko tutkinto (+alv o%).  

Lisätietoja

Kasvatus- ja ohjausalan tutkinnoissa on terveydentilavaatimuksia. Arvioi omaa terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon terveydentilavaatimuksiin. Katso terveydentilavaatimukset opintopolussa: https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/hakijan-terveys-ja-toimintakyky#terveydelliset-vaatimukset-kasvatusalalla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Hakeutuminen

Hae koulutukseen sähköisen linkin kautta. Hakuaika on 15.11.2022- 19.3.2023.

Koulutukseen liittyvät yhteydenotot vastuukouluttaja maarit.nikmo@winnova.fi, 044-455 8346 ja oppisopimusasioissa erja.salomaa@winnova.fi, 044-455 8278.

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt