Siirry sisältöön

Lentokoneasennuksen perustutkinto, lentokoneasentaja

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Lentokoneasennuksen perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tallitie 14, Pori
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Kohderyhmä

WinNovan jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille. Koulutus alkaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämistä koskevan suunnitelman mukaisesti elokuussa.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Lentokoneasennuksen perustutkinnon suorittaminen antaa valmiudet ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Ala toimii tiukkojen laatuvaatimusten ympäristössä, alalla työskenteleviltä odotetaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Ala on kansainvälinen, ja siksi hyvästä englannin kielen osaamisesta on paljon hyötyä. Suomessa hyväksytty tutkinto on yhteiseurooppalaisten ilmailumääräysten mukainen. 

Lentokoneasennuksen ammattilaisena voit työskennellä: 

Tutkinnon laaja-alaisuus antaa hyvän pohjan hakeutua jatkokoulutukseen ammattikorkeakouluun. 

Sisältö

Opiskelussa perehdytään lentokoneiden rakenteisiin, järjestelmiin, moottoreihin, mittareihin, laitteisiin, lentokoneiden huoltoihin, vikakorjauksiin ja laitevaihtoihin. Opiskelusta noin puolet on teoriaopetusta ja puolet käytännön harjoittelua. WinNovalla on Euroopan lentoturvallisuusviraston hyväksyntä FI.147.0003 antaa EASA Part 66:n mukaista ja ilma-aluksen huoltohenkilöstön B1.1-lupakirjaan tähtäävää koulutusta ja pitää ilmailuviranomaisen edellyttämiä kokeita.

Harjoituksia varten koululla on useita lentokoneita, mm. kaksi Fokker F.27 lentokonetta, Learjet 24 D lentokone ja Valmet L-90 TP Redigo lentokone. Käytännön opiskelu sisältää erilaisia laitevaihtoja, järjestelmien testauksia ja asennustöitä, lentokoneen koekäyttö- ja maakäsittelykoulutusta sekä harjoittelua aidossa huoltoympäristössä. Aidon huoltoympäristön käytännön harjoittelu suoritetaan esimerkiksi Finnairilla, Patria:lla tai puolustusvoimissa. Käytännön harjoittelu on mahdollista myös ulkomailla. Opiskelu on vaativaa ja se edellyttää opiskelijalta valmiutta itsenäiseen tiedonhakuun. Lähiopetuksen lisäksi opiskelijat tekevät harjoitustöitä. Iso osa oppimateriaalista on englanninkielistä, joten opiskelijan englanninkielen taito kehittyy opiskelun aikana kansainvälisen alan vaatimaksi.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Hakeutuminen

Pääsykoe järjestetään 7.8.2024 klo 10.00 alkaen osoitteessa Tiedepuisto 3, Pori. 

Kokeen osa-alueet: Kykytestit (suomen kieli, englannin kieli, laskutaito ja mekaaninen päättelykyky ja sääntöjen noudattaminen) sekä haastattelu.

Terveydentilavaatimukset(siirryt toiseen palveluun)

Kielitaitovaatimus: B1.1 (hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi)

Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen ja valintakokeen sekä mahdollisen kielikokeen perusteella. Täytä hakulomake huolellisesti.

Yhteyshenkilöt