Siirry sisältöön

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija, pk

Hakeutuminen
Yhteishaku
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma / Suojantie 2, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Yhteishaun kautta tulevat opiskelijat aloittavat opintonsa elokuun alussa.
 
WinNovassa on mahdollisuus suorittaa opintoja kesäoppisopimuksella. Lyhyellä oppisopimuksella ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä. Lue lisää 
www.winnova.fi/kesaoppisopimus

Kohderyhmä

Valtakunnallinen yhteishaku Opintopolussa on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja vailla ammatillista tutkintoa oleville. WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaisena voit työskennellä:

Suosituksia alalle:

Raumalla mahdollisuus suorittaa valinnaisena osana laivatalous (edellyttää merimieslääkärintodistusta). Opiskelun päätyttyä voi anoa Merenkulkulaitokselta laivakokin/talousapulaisen pätevyyskirjan.

Sisältö

Kokki

Ruokapalvelun osaamisala

Kokki suunnittelee ja valmistaa kylmät ja lämpimät ruokalajit erityyppisissä ravitsemisalan toimipaikoissa maalla tai merellä. Hän tuntee ruoka-aineet, valmistettavat ruokalajit, ruokakulttuurit ja –trendit ja tietää, miten tuotanto järjestetään toimivaksi ja tehokkaaksi. Kokki on perehtynyt myös raaka-aineiden hankintaan ja varastointiin, asiakaspalveluun ja ravitsemuskysymyksiin. Hänen tulee olla ehdottoman hygieeninen työssään. Kokin tehtäviin voi kuulua myös ruoan tarjoilua. Ravintolakokki/laivakokki työskentelee monipuolisissa hotelli- ja ravintola-alan tai laivatalousalan tehtävissä. Työpaikkoja voivat olla hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, fast food –toimipaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkustaja- ja rahtialukset. Laivakokki työskentelee ruokatuotanto- ja palvelutehtävissä matkustaja- ja rahtialuksilla. Hän perehtyy laivatyön erikoisolosuhteisiin ja osaa toimia kansainvälisten turvallisuussäädösten edellyttämällä tavalla. Työ aluksilla vaatii hyvää kielitaitoa ja itsenäistä toimintaa.

Tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisala

Tarjoilija toimii myynti- ja palvelutehtävissä muun muassa matkustaja- tai rahtilaivoissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa ja juhlapalveluita tarjoavissa yrityksissä. Hän tuntee hyvin myytävät ruoka-, juoma- ja kokoustuotteet sekä liikeideoiden mukaiset palvelutavat ja –etiketit ja anniskeluasiat. Ammattitaitoinen tarjoilija on kielitaitoinen, ystävällinen ja huoliteltu ja pitää työskentelystä ihmisten parissa. Tarjoilijan tehtäviin voi kuulua myös ruoan valmistusta.

Laivakokki ja laivatarjoilija

Laivakokiksi suuntautunut voi hakea opiskelun päätyttyä Trafilta laivakokin pätevyyskirjaa ja laivatarjoilijaksi suuntautunut vastaavasti opiskelun päätyttyä talousapulaisen pätevyyskirjaa. Opiskelu edellyttää hyväksyttyä merimieslääkäritodistusta merikelpoisuudesta. Tarjoilija/laivatarjoilija työskentelee myynti- ja palvelutehtävissä muun muassa ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa ja matkustaja ja rahtilaivoissa. Asiakaspalvelutyö edellyttää myyntihenkisyyttä, omatoimisuutta, joustavuutta, kielitaitoa ja hyvää käytöstä sekä ulkoista siisteyttä.

Mahdollisuus suorittaa työssäoppimista laivoilla (edellyttää merimieslääkärintodistusta ja laiva-talousopintoja).

Kaikkiin opintoihin sisältyy työssäoppimista alan yrityksissä maalla tai merellä sekä opinnäytetyö.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Huomio

YHTEISHAKU

Lisätietoja

Osalla valituista on mahdollisuus saada opiskelija-asuntolapaikka.

Hakeutuminen

Tulossa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuun 21.2.-21.3.2023 osoitteessa Opintopolku(siirryt toiseen palveluun)

HUOM. Opintopolun yhteishaussa EI VOI HAKEUTUA ammatilliseen peruskoulutukseen, jos on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku
Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään B1.1. 
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet(siirryt toiseen palveluun)

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt