Ruokapalvelujen ammattitutkinto
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Ruokapalvelujen ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Opetuskieli on suomi.
Opinnot koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista sekä käytännön työtehtävistä työelämässä. Lähiopintoja voi olla noin kerran kuukaudessa. Lähiopetuspäiviin osallistumista tarkennetaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Koulutuksen kesto on henkilökohtainen aikaisemman osaamisen mukaan. Sovimme kanssasi sopivan aloitusajankohdan.
Opinnot suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, joten sinulla tulee olla työpaikka tai hankkia sellainen opintojen alkaessa.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu jo aiemmin alan ammatillisen koulutuksen ja suorittaneille ja/tai alan työkokemusta omaaville henkilöille.
Tavoite
Koulutuksen aikana on tarkoitus suorittaa Ruokapalvelujen ammattitutkinto tai osia siitä (osatutkinto).
Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
- Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
- Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki
Tavoitteena on päivittää ja täydentää osaamista.
Sisältö
Koulutuksen laajuus on 150 osp. Opinnot koostuvat pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.
Pakolliset tutkinnot (60 osp):
- Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp
- Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
- Ruoanvalmistus suurtaloudessa 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp):
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
- Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
- Digikyvykkyyden edistäminen työyhteisössä 15 osp
- Tekoälyn hyöyntäminen työprosessissa 15 osp
- Vihreän siirtymän edistäminen 15 osp
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä (ePerusteet)(siirryt toiseen palveluun).
Valintaperusteet
Koulutukseen valitaan hakukelpoiset hakijat. Työskentelet majoitus- ja ravitsemisalalla ja sinulla on töitä vähintään 25 tuntia viikossa.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksuton.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti.
Aikataulu:
Koulutukseen on jatkuva haku. Kaikki hakemuksen jättäneet hakijat haastatellaan. Haastatteluja järjestetään joustavasti hakuaikana ja valintapäätös tehdään viikon sisällä haastattelusta.
Hakukelpoisuusvaatimukset:
- Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka. Työtehtävien tulee vastata suoritettavaa tutkintoa. Työtunteja oppisopimuksen aikana on oltava vähintään 25 tuntia viikossa.
- Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiempaa alan koulutusta tai työkokemusta. Aiempi osaaminen tukee suoritettavaa tutkintoa.
- Koulutus on suomen kielellä ja suullisen ja kirjallisen kielitaidon tulee olla riittävä. Koulutuksen suomen kielen kielitaitosuositus on B1.1. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoja: Riittävä kielitaito ja kielikokeet
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Heidi Raitokari
Lehtori, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI
Maija Airio
Lehtori, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7788
Tiedepuisto 3, PORI