Siirry sisältöön

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVAstartti

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Kohderyhmä

TUVAstartti -koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, joilla ei vielä ole riittävää suomen kielen taitoa osallistuakseen muihin TUVA-koulutuksen ryhmiin.

Koulutus suuntautuu ammatilliseen koulutukseen ja valmentaa opiskelijaa sekä valmentavaan että ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen. Joustava siirtyminen tutkintotavoitteiseen koulutukseen on mahdollista missä tahansa vaiheessa koulutusta, jos opiskelijalla on siihen tarvittavat edellytykset ja koulutuksen järjestäjällä on tarjota koulutuspaikka tutkintotavoitteisessa koulutuksessa. Myös oppisopimuskoulutukseen valmentautuvalla opiskelijalla on missä tahansa vaiheessa koulutusta mahdollisuus siirtyä oppisopimusmuotoiseen tutkintotavoitteeseen koulutukseen, jos hän löytää sopivan oppisopimuspaikan.

Tavoite

MITÄ TUVASTARTTI TARKOITTAA?
TUVA-koulutus tarkoittaa tutkintoon valmistavaa koulutusta.
Koulutus on sinulle, jos haluat opiskella suomen kieltä ja myöhemmin haluat opiskella ammattia.

 Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen TUVAn tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen tutkintokoulutukseen hakeutumiseen sekä vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen tutkinto. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija vahvistaa opiskeluvalmiuksiaan, selkeyttää ammatinvalintaansa ja hankkii valmiuksia jatko-opintoihinsa.

 TUVA-koulutus on tarkoitettu oppijoille, jolla ei ole toisen asteen tutkintoa ja jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaa koulutusta.

Sisältö

Koulutuksessa opit suomen kieltä, kulttuuria sekä asioita suomalaisesta yhteiskunnasta.
Sinä saat apua myös siihen, mitä ammattia haluat opiskella.
Lisäksi sinä opit, miten eri tavoilla voit opiskella.

Tuva-koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika enintään yksi vuosi. Opiskelija voi osallistua TUVA-koulutukseen myös lyhyemmän ajanjakson omien tavoitteidensa ja osaamistarpeidensa mukaisesti. Opiskelija voi hakeutua ja siirtyä joustavasti lukioon tai ammatilliseen koulutukseen.

 Opinnot koostuvat Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen perusteisiin, kuitenkin alkaen ja painottuen suomen kielen ja kulttuurin opiskeluun.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista ja oppikirjoista.

Hakeutuminen

Kun olet hakenut kurssille, sinut kutsutaan haastatteluun.

Katso valintaperusteet tästä: https://www.winnova.fi/koulutukset/hakeminen/valintaperusteet(avautuu uuteen ikkunaan)

Yhteyshenkilöt

Päivi Yli-Karro

Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA