Siirry sisältöön

Vuoden 2023 oppisopimusopiskelijana on palkittu WinNovan ehdokas Sonja Kangas

Suomen Oppisopimusosaajat ry juhlisti oppisopimuksen satavuotista taivalta Tampereella Tampere-talossa järjestettävässä juhlaseminaarissa 10.-11.10.2023. Tilaisuudessa pureuduttiin 100-vuotiaan oppisopimuskoulutuksen menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Samalla tilaisuudessa palkittiin oppisopimuskilpailussa ansioituneita oppisopimusopiskelijoita, yrittäjä-oppisopimusopiskelijoita, työnantajia, työpaikkaohjaajia ja mentoreita. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.oppisopimus.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Onnittelut Sonja Kangas – vuoden 2023 oppisopimusopiskelija

Kankaanpäästä kotoisin oleva Sonja Kangas kävi aikanaan vuoden lukiota ja muutti 17-​vuotiaana yksin Poriin, jolloin hänen työuransa alkoi. Sonja on ehtinyt vuosien varrella tekemään monenlaista, mm. työskentelyä leipomovastaavana ennen sairaalamaailmaan tutustumista. WinNovan laitoshuoltajaopinnot – oppisopimuksella valmistivat hänet silloisen Satasairaalan synnytyssaleihin ja vastasyntyneiden teho-​osastolle laitoshuoltajaksi. Elämän tilanteet muuttuivat vuosien varrella ja ystävän kanssa keskustellessa puheeksi tuli WinNovan Toimiston osaaja – liiketoiminnan ammattitutkinto -​koulutus, jossa olisi mahdollisuus suuntautua vaikkapa terveydenhuollon sihteeriksi. Sonja haki koulutukseen ja omaksi yllätyksekseen myös pääsi. Koulutusmuotona Sonjalla olit oppisopimus, kuinkas muuten, ja työpaikkana jo aiemmilta vuosilta tuttu ent. Satasairaala, nykyinen Satakunnan hyvinvointialue.

Sonja valittiin keväällä 2023 myös WinNovan vuoden opiskelijaksi(avautuu uuteen ikkunaan). Sonjan aiempaan haastatteluun voit tutustua opiskelijatarinoissa(avautuu uuteen ikkunaan). Tutustu Sonjan oppisopimuskokemuksiin WinNovan ja Satakunnan hyvinvointialueen matkassa oheisen videon kautta, jolla hän osallistui myös oppisopimuskilpailuun.

Sonjan haastatteluvideo Vuoden oppisopimusopiskelija 2023 -kilpailuun.

Oppisopimus 100 vuotta -juhlaseminaari pidettiin Tampere-talossa 10.-11.10.2023. Sonjan oppisopimuspalkitsemistilaisuus sujui hienosti ja palkinnon luovutti opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

Et ole itsestään selvyys, koska olet sitä, mitä tekijänsäkin.

Luot mahdollisuuksia, koska olet aina oppimisen ytimessä.

Saat aikaan kehittymistä, mutta vain jos oppija sen tiedostaa.

Muutat ympäristöä, mutta vain jos toimijat tahtovat.

Olet näin ollen keskeinen osa oppivaa organisaatiota.