Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Perustutkinto
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Kohderyhmä
Seuraava koulutus, joka on kaikille avoin alkaa 1.8.2023
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Elintarvikkeilla on keskeinen merkitys ihmisten terveydelle, yhteiskunnan taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, suomalaisen ruokakulttuurin ja elävän maaseudun säilymiselle sekä elinympäristön ja luonnon kestävälle kehitykselle. Elintarvikealan toimintaa ohjaavia periaatteita ovat ympäristö- ja ravitsemustietoisuus, elinkaariajattelu ja vastuu ihmisten hyvinvoinnista sekä luonnon elinkelpoisuudesta ja monimuotoisuudesta.
Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut valmistaa elintarvikkeita valmistusohjeiden mukaisesti niin, että työn tulos vastaa elintarvikkeilta edellytettyjä laatuvaatimuksia. Hän laskee raaka-ainemääriä ja tarvittaessa osaa suunnitella oman työnsä.
Sisältö
Osaamisalansa mukaisesti elintervikealan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä seuraavissa työtehtävissä:
- elintarvikkeiden valmistaja työskentelee valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä
- leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä
- lihatuotteiden valmistaja työskentelee esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely – ja myyntitehtävissä
Alan ammattilainen on luotettava, täsmällinen, hygieenisesti työskentelevä, laatutietoinen, vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen sekä asiakaspalvelu-ja yhteistyöhenkinen.
Valintaperusteet
Opiskelijat valitaan motivaation, alalle suuntautuneisuuden ja urasuunnitelman perusteella.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on A2.2. Jos hakija ei ole tehnyt kielitaitotestiä, hakija kutsutaan kielitestiin.
Kielitestit ovat 5.4/13.4/3.5
Hakijat haastatellaan.
Kustannukset
Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista (18 v. täyttäneet).
Hakeutuminen
Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen sekä mahdollisen haastattelun perusteella.
Seuraava koulutus alkaa 1.8.2023
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Heidi Raitokari
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI