Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen teoriaopetus järjestetään monimuotototeutuksella.
Koulutuksen aloitus aikaisintaan 12.1.2026. Koulutuksen kesto ja sisältö on yksilöllinen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alkaessa. Opetuskieli on suomi.
Oppisopimuskoulutukseen hakevalta edellytetään elintarvikealan työpaikkaa tai työsuhteen alkamista. Työtunteja oppisopimuksen aikana on oltava vähintään 25 h/vk.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu elintarviketeollisuuden alasta kiinnostuneille tai alalla jo työskenteleville henkilöille. Koulutukseen voivat hakeutua myös jo aiemman tutkinnon suorittaneet.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnosta tutkinnon osia tai koko tutkinto.
Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon suorittanut:
- hallitsee työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet
- osaa pakata tuotteet asianmukaisiin pakkauksiin varmistaen niiden säilyvyyden ja laadun
- osaa laatia tuotteille tarvittavat tuoteselosteet, pakata ja lähettää tuotteet asiakkaille
- osaa työskennellä taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti halliten elintarviketeollisuuden työmenetelmät
- hallitsee tuotelaadun toteutumisen ja tietotekniikan käytön työssään
Sisältö
Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä. Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista, joiden tarkempi rakenne määräytyy valitun osaamisalan mukaan.
Osaamisalat ovat:
- Meijerialan osaamisala
- Elintarvikealan osaamisala
- Liha-alan osaamisala
Tutustu tarkemmin elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon perusteisiin tästä (ePerusteet)(siirryt toiseen palveluun).
Valintaperusteet
Valinnat koulutukseen tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. WinNovassa on käytössä jatkuvan haun yhteiset valintaperusteet. Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksuton.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. Kaikki hakemuksen jättäneet hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelut järjestetään WinNovan Porin toimipisteessä osoitteessa Tiedepuisto 3, Pori.
Aikataulu:
Haastatteluja suoritetaan non-stop aikataululla. Valintapäätös tehdään viikon sisällä haastattelusta. Loma-aikana hakemusten käsittely voi viivästyä. Koulutuksen aloitus sovitaan yksilöllisesti koulutukseen valittujen opiskelijoiden kanssa.
Hakukelpoisuusvaatimukset:
- aiempi perustutkinto ja/tai työkokemus
- Koulutuksen suomen kielen taitosuositus on B1.1. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoja: Riittävä kielitaito ja kielikokeet
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Johanna Hankimaa-Khezami
Lehtori, Elintarvikeala, Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8358
Tiedepuisto 3, PORI
Marjaana Vihottula
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Kiinteistöpalvelut, Matkailuala, Puhtauspalvelut, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7656
Satamakatu 19, RAUMA