Leipomoalan erikoisammattitutkinto
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Leipomoalan erikoisammattitutkinto, EAT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena. Koulutus sisältää lähiopetusta ja työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Käytämme opiskelussa myös Itslearning -verkko-oppimisympäristöä. Opetuskieli on suomi.
Koulutuksen aloitus, kesto ja sisältö on yksilöllinen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alkaessa. Näytöt toteutetaan tutkinnon perusteiden ja ammattitaitovaatimusten mukaisesti aidossa työelämässä, esimerkiksi omalla työpaikalla ja/tai koulutus-/oppisopimustyöpaikalla.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät kondiittorin, leipurin tai leipomoteollisuuden työtä ja samalla ovat kiinnostuneita kehittämään omaa ammattitaitoaan tuotekehittäjänä sekä ovat kiinnostuneita kehittämään omaa organisaatiota.
Oppisopimuskoulutukseen hakevalta edellytetään leipomoalan työpaikkaa tai työsuhteen alkamista. Työtunteja oppisopimuksen aikana oltava vähintään 25 h/vk.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa hyvät lähtökohdat leipomon, konditorian ja leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuksien ja liikeidean kehittämiseen. Tutkinto antaa valmiuksia hoitaa itsenäisesti ammattialasi monipuolisia työtehtäviä vaativissakin olosuhteissa ja hahmottaa tehtävien yhteyden laajoihin kokonaisuuksiin.
Sisältö
Koulutuksessa noudatetaan Leipomoalan erikoisammattitutkinnon (180 osaamispistettä) tutkinnon perusteita. Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista osa-alueista. Koulutuksessa voi suorittaa osaamisalan seuraavista:
- Kondiittorimestari
- Leipurimestari
- Leipomoteollisuuden mestari
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin (mm. tutkinnon osat ja ammattitaitovaatimukset) tästä (ePerusteet)(siirryt toiseen palveluun).
Valintaperusteet
WinNovassa on käytössä jatkuvan haun yhteiset valintaperusteet. Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella.
Kustannukset
Koulutus on oppisopimuskoulutuksena maksuton.
Omaehtoisen koulutuksen hinta on 400 € (+ alv. 25,5 %). Omaehtoiset hankinnat opiskelija kustantaa itse kummassakin koulutusmuodossa.
Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti.
Aikataulu:
Haku aukeaa 1.1.2026. Haastatteluja järjestetään non-stop aikataululla. Valintapäätös tehdään viikon sisällä haastattelusta.
Hakukelpoisuusvaatimukset:
- Alan perustutkinto tai vastaavat taidot hankittu työkokemuksella (vähintään 3 vuotta). Erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää syvällistä ammatinhallintaa tai monialaista osaamista.
- Suomen kielen riittävä taito. Koulutuksen suomen kielen taitosuositus on B1.1. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoja: Riittävä kielitaito ja kielikokeet
- Työpaikka, jossa näytöt voidaan toteuttaa.
- Oppisopimuskoulutukseen hakevalta edellytetään työtunteja vähintään 25 h/vk.
Yhteyshenkilöt
Sanna Granroth
Lehtori, Elintarvikeala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7455
Tiedepuisto 3, Pori
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Annika Polvi
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7865
Tiedepuisto 3, PORI