Siirry sisältöön

Ajankohtaista huoltajille 2/2023

Opiskelijat tutustumassa Hakupalveluihin.

Kodin ja oppilaitoksen toimiva yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää. Sen tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan itsenäistymistä ja vastuullisuutta, edistää opiskelua ja tukea opiskelijan terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Kannustamme opiskelijoita kertomaan ja keskustelemaan kotona opiskeluun liittyvistä asioista.

Toivomme opiskelijoiden huoltajien ottavan yhteyttä WinNovaan aina, kun jokin asia askarruttaa liittyen opiskeluun tai opiskelijan hyvinvointiin. Vastuuopettaja tuntee opiskelijan tilanteen parhaiten, joten häneen kannattaa olla yhteydessä ensimmäiseksi.

WinNovan tiedotteeseen huoltajille kootaan ajankohtaisia uutisia ja se julkaistaan neljä kertaa vuodessa.


Kesäoppiksella oman alan töihin

Kone- ja tuotantotekniikan opiskelijat Niko Puputti ja Oliver Koivunen ovat WinNovassa Raumalla opiskelevia nuoria, joilla molemmilla kesäsuunnitelmat ovat jo selvillä. Sekä Niko että Oliver ovat saaneet oman alan kesätyön lyhytoppisopimuksella ja samalla he saavat suoritettua opintojaan eteenpäin.

Nuoret kone- ja tuotantotekniikan opiskelijat työvaatteissa istumassa aulassa. putti ja Oliver Koivunen rajattu
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon opiskelijat Niko Puputti ja Oliver Koivunen

Oppisopimusasiat

Vastuuopettajat ja palveluasiantuntijat pyrkivät laatimaan kaikki oppisopimukset valmiiksi viimeistään viikon 24 aikana. Mikäli opiskelijan kesätyöpaikka ja mahdollisuus lyhyeen oppisopimukseen varmistuu kuitenkin vasta tämän jälkeen, oppisopimuksen laatii päivystävä palveluasiantuntija.

Ajalla 11.7.- 28.7.2023 oppisopimusasioihin liittyviin kysymyksiin vastaa keskitetysti Porin opintotoimisto p. 044 455 8400, opintotoimisto.pori@winnova.fi(avautuu uuteen ikkunaan). Mikäli asiasi koskee uuden, lyhyen oppisopimuksen laatimista, palveluneuvoja/opintotoimisto ohjaa oppisopimuksen laadinnan päivystävälle palveluasiantuntijalle. 


Kesäajan opinnot ja elokuun alkupäivät

Opetustoiminta jatkuu, suunnitelmallisesti 30.6.2023 asti. Opiskelu voi kesäkuussa toteutua kesätyöpaikassa oman alan opintoja edistävällä oppi- tai koulutussopimuksella, se voi sisältää oppilaitoksessa ammatillisten tai YTO-opintojen lähiopiskelua tai se voi olla verkko-opiskelua. Myös muu kuin oman alan kesätyö voidaan sisällyttää osaksi opiskelua. Opiskelija käy oman vastuuopettajan kanssa läpi kesäajan opiskelua koskevan suunnitelman ja saa tältä ohjeet sen toteuttamiseksi. Kesätyöpaikoista ja –sopimuksista, työtehtävistä ja kestosta on tärkeää saada tieto vastuuopettajalle mahdollisimman nopeasti, jotta em. suunnitelma saadaan tehtyä. 

Elokuun alussa uudet opiskelijat saapuvat kouluun tiistaina 1.8.2023. Heillä kaksi ensimmäistä viikkoa on opiskeluun orientoivia opintoja, joiden aikana tutustutaan oppilaitokseen, omaan alaan, ammatillisen opiskelun toimintatapoihin sekä uusiin opiskelukavereihin. Näiden viikkojen aikana laaditaan myös uusien opiskelijoiden henkilökohtaisen opiskelun kehittämissuunnitelman eli HOKSin ensimmäinen versio. 

Opiskeluaan jatkavien opiskelijoiden opiskelu käynnistyy keskiviikkona 2.8.2023 henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähiopetuksena toteutettavat asiat aikatauluineen näkyvät työjärjestyksessä. Osalla opiskelijoista opinnot voivat elokuun alussa jatkua vielä oppisopimuksella ja kesätöinä yrityksissä, mikäli näin on etukäteen keväällä suunniteltu. 


Opiskelija voi hakea kaikki opintoetuudet verkossa OmaKelassa

Koulumatkatukihakemus tehdään verkkohakemuksella OmaKelassa. Koulumatkatuen hakemiseksi opiskelijalla tulee olla käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Kun koulumatkatuen verkkohakemus on OmaKelassa tehty, sähköinen osto-oikeus myönnetään heti ja matkalipun voi ostaa välittömästi lipunmyyjän verkkokaupasta. 

Koulumatkatuen voit hakea myös oppilaitoksesta saatavalla paperilomakkeella. Saat oikeuden lipun ostoon vasta, kun Kela on käsitellyt hakemuksesi. 

Oheisen linkin takaa löydät laskurin, jonka avulla voit selvittää oikeutesi koulumatkatukeen sekä arvioituun määrään. Koulumatkatuki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Opintotuki 

Suomessa suoritettaviin opintoihin opintotukea voivat saada Suomen kansalaiset ja tietyin ehdoin myös muiden maiden kansalaiset. 

Opintotuen(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) myöntämisen edellytykset ovat  


Kansainvälisyys – mitä WinNovassa tapahtuu?

Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia osaamista myös ulkomailla työelämässä oppien tai opiskellen WinNovan yhteistyöoppilaitoksessa. Jakson kustannuksiin voi saada Erasmus+ -apurahaa. Oman alan työtehtävissä toimiminen ulkomailla tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden lisätä kansainvälisyysosaamista, hankkia tutkinnosta riippumattomia työelämätaitoja ja parantaa kielitaitoa.    

Vaihtojakso toteutuu yleensä toisena tai kolmantena opiskeluvuotena. Jakson minimikesto on 12 pv ja maksimikesto on puoli vuotta. Lisätietoa mahdollisuuksista saa vastuuopettajalta ja oman alan kv-yhteyshenkilöltä.    

WinNovan opiskelijoilta kerätyn palautteen mukaan yli 90 % opiskelijoista on tyytyväisiä tai hyvin tyytyväisiä liikkuvuusjaksoonsa: lähettävän ja vastaanottavan tahon apuun ja tukeen, vaihtojakson koulutussisältöön, matkajärjestelyihin, jakson pituuteen ja asumisjärjestelyihin. Vaihtareista 70 % kokee kielitaitonsa parantuvan, erityisesti kehittyvät rohkeus puhumiseen ja oman ammattialan sanasto. Liikkuvuusjakson on koettu myös parantaneen työnsaantimahdollisuuksia kotimaassa.


Huoltajapalautteet 

Tavoitteenamme on toimiva yhteistyö kotiväen kanssa. Jatkossa teemme huoltajapalautekyselyt kaksi kertaa vuodessa ja toivomme Teidän vastaavan kyselyyn aktiivisesti. Saatte kyselyn tuloksista palautetta tulevissa huoltajakirjeissä. Kyselyyn vastaajan anonyymiys säilyy ja käsittelemme tietoja luottamuksellisesti. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10 min.

Kyselylinkki on sähköpostissanne ja vastausaikaa toukokuun loppuun 31.5. asti. 
Kiitoksen kaikille jo etukäteen vastauksista!


WinNovan valmistumisjuhlat tutkinnon suorittaneille

WinNovassa järjestetään valmistumisjuhlat vuonna 2023 keväällä ja syksyllä. Juhlaan ovat tervetulleita edellisen juhlan jälkeen kaikki tutkintoon valmistuneet / valmistuvat sekä opetukseen ja ohjaukseen osallistunut WinNovan henkilökunta.

Kevään juhlat ajalla 1.1.-31.5.2023 tutkintoon valmistuneille järjestetään

Kevään ja kesän tulossa olevat valmistumispäivät ovat: 31.5., 15.6., 30.6., 15.8. ja 31.8.

Syksyn juhlat ajalla 1.6.-22.12.2023 tutkintoon valmistuneille

Linkki syksyn juhlan ilmoittautumiseen lisätään myöhemmin.


Onnittelut WinNovan Taitaja2023-​finaalin mitalisteille!

Alkuvuodesta Taitaja2023-​finaalipaikan saavutti upeasti 11 WinNovan opiskelijaa, jotka kisasivat mitaleista Espoossa Taitaja2023-​tapahtumassa 8.-11.5.

Finalistiemme kotiin tuomisena valtavasti uusia kokemuksia ja 4 mitalia

WinNovan joukkueen kokonaissuoritus on erinomainen, sillä mitaleiden lisäksi finalistit saavuttivat neljä nelossijaa!

ValtteriSegerroos pronssia lajissa Metsäkoneen käyttö