Siirry sisältöön

Tietoa uudelle opiskelijalle

Tervetuloa WinNovaan opiskelemaan!

Elokuun alussa uudet opiskelijat saapuvat kouluun tiistaina 1.8.2023 klo 9.00 alkaen. Heillä kaksi ensimmäistä viikkoa on opiskeluun orientoivia opintoja, joiden aikana tutustutaan oppilaitokseen, omaan alaan, ammatillisen opiskelun toimintatapoihin sekä uusiin opiskelukavereihin. Näiden viikkojen aikana laaditaan myös uusien opiskelijoiden henkilökohtaisen opiskelun kehittämissuunnitelman eli HOKSin ensimmäinen versio. 

Opiskeluaan jatkavien opiskelijoiden opiskelu käynnistyy keskiviikkona 2.8.2023 henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Opiskelijan opas 2023-2024

Opiskelun arkea – tärkeää

Täältä löydät mm. työ- ja loma-​ajat, valmistumispäivät, vakuutukset, kustannukset, sovellukset ja kirjautuminen, opiskelijan säännöt ja velvollisuudet.

Opintotoimistot

Opintotoimistoista saat apua opintojesi aikana opiskeluaikaasi liittyvistä asioista, opinto- ja koulumatkatukihakemuksissa sekä mm. erilaisten todistusten osalta, kuten opiskelutodistus tai opintosuoritusote. Voi asioida opintotoimistossa sähköisesti tai opintotoimiston palvelupisteissä.

Opinto-ohjaus

Opinto-​ohjaajasi on sinua varten koko opintojesi ajan opiskelun muutostilanteissa, jatko-​opintoasioissa ja kun kaipaat ympärillesi tukiverkkoa opintojen onnistumiseksi. Opot tekevät yhteistyötä sinun ja vastuuopettajasi kanssa kartoittaakseen juuri sinulle parhaat vaihtoehdot. 

Opiskelijaliittymä Studenta (lukujärjestykset/seuranta)

Lukujärjestykset

Löydät lukujärjestyksesi Studenta-opiskelijaliittymästä. Opintojesi alettua saat oppilaitoksesta opiskelijatunnuksen, jonka avulla pääset kirjatumaan Studenta-opiskelijaliittymään.

Opintojen etenemisen seuranta

Omien opintojesi muodostumista, niiden etenemistä ja suoritus merkintöjä voit seurata Studenta-opiskelijaliittymästä.

Säännöt ja toimintaohjeet

WinNovan järjestyssääntöjen tarkoituksena on luoda edellytykset kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiseksi niin koulupäivän aikana kuin vapaa-​aikana asuntolassa, sekä olla perustana oppilaitosyhteisön turvallisuudelle ja viihtyvyydelle.

Ruokailu

Maksuttomaan kouluruokailuun ovat oikeutettuja ne opiskelijat, jotka opiskelevat päätoimisesti perustutkinnossa sekä valmentavassa koulutuksessa niiden päivien osalta, joina opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma edellyttää opiskelijan läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa. Lisäksi maksuttomaan kouluruokailuun ovat oikeutettuja ne oppivelvolliset päätoimiset ammattitutkinto-​opiskelijat, joiden tutkinto on opiskelijan ensimmäinen suoritettava tutkinto. Myös omaehtoinen päätoiminen opiskelu työttömyysetuudella eli työttömyysturvalla, oikeuttaa maksuttomaan kouluruokailuun.

Kulkeminen

Linja-autot kulkevat julkisten vuorojen mukaisesti.

Tallitielle (lentokoneasennus) linja-autokuljetukset kulkevat lukujärjestyksien mukaan.
Reitti aamulla Porin Matkakeskus klo 8.10 -> Tallitie ja
iltapäivällä Tallitie klo 15.45 -> Porin Matkakeskus.

Kullaan (metsäala) kuljetukset / Sundell:
Ensimmäinen viikko 1.8.2023 lähtien Porin Matkakeskus klo 8.00 – Kullaa ja ti – to klo 14.30 – Porin Matkakeskus, pe paluu klo 12.30.
Toisesta viikosta eli 7.8. lähtien Porin Matkakeskus klo 7.30 – Kullaa ja ma – to klo 16.00 – Porin Matkakeskus, pe paluu klo 12.30.

Asuntolat

WinNovalla on kaksi opiskelija-​asuntolaa, jotka sijaitsevat Raumalla ja Ulvilan Kullaalla. Asuntoloissa on tarjolla soluasuntoja. Asuntolapaikkoja haetaan sähköisen lomakkeen avulla ja asuntolapaikat myönnetään tietyin perustein ja asuntolapaikan saadessaan opiskelija sitoutuu noudattamaan asuntolan järjestyssääntöjä.

Opintotuki ja koulumatkatuki

Suomessa suoritettaviin opintoihin opintotukea voivat saada Suomen kansalaiset ja tietyin ehdoin myös muiden maiden kansalaiset.

Opintotuen myöntämisen edellytykset ovat:

Koulumatkatuki

Koulumatkatuen haku tehdään verkkohakemuksella OmaKelassa. Jotta voit hakea tuen itsenäisesti, sinulla pitää olla käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Kun olet tehnyt OmaKelassa koulumatkatuen verkkohakemuksen, saat sähköisen osto-oikeuden heti ja voit välittömästi hakemuksen jälkeen siirtyä ostamaan matkalipun lipunmyyjän verkkokaupasta.

Koulumatkatuen voit hakea myös oppilaitoksesta saatavalla paperilomakkeella. Saat oikeuden lipun ostoon vasta, kun Kela on käsitellyt hakemuksesi.

Oheisen linkin takaa löydät laskurin, jonka avulla voit selvittää oikeutesi koulumatkatukeen sekä arvioituun määrään. Tarkempaa tietoa koulumatkatuesta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

WinNovan opiskelijakortit

Kaikilla WinNovan tutkinto-​ ja osatutkinto-​opiskelijoilla on mahdollisuus ladata maksutta Slice-​sovellus ja WinNovan mobiili-​opiskelijakortti ja saada näin Slice-​opiskelijaedut käyttöönsä ja osalla oikeus myös valtakunnallisiin etuihin (VR/Matkahuolto).

Lisäksi kuvaton painettu ns. kulkukortti tulee kaikille opiskelijoille kaikkiin WinNovan toimipisteisiin, joiden opiskelu kestää yli kuukauden ja jotka opiskelevat Porissa, Raumalla, Laitilassa tai Ulvilassa ja joiden opiskelu liittyy tutkintoon.