Siirry sisältöön

Terveys ja hyvinvointi

Sosiaali- ja terveysala

WinNovassa voit opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) tai mm. hieronnan tai terveysalan ammattitutkinnon (jalkojenhoitaja). Mikäli haluat vielä syvällisempää ammatin hallintaa, voit suorittaa meillä myös erikoisammattitutkintoja, kuten vanhustyön, hieronnan tai mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon.

Opiskelun aikana pääset osallistumaan mielenkiintoisiin projekteihin, voit mahdollisesti suorittaa oppimisjaksoja ulkomailla ja tutustut hyvinvointiteknologian hyödyntämiseen. Meillä on sekä Rauman että Porin yksiköissä nykyaikaiset simulaatio-oppimisympäristöt, joissa voit opiskella turvallisesti todentuntuisia tilanteita. Osan opiskelustasi opiskelet oikeilla työpaikoilla käytännön työtehtävien yhteydessä esimerkiksi päiväkodissa.

Sosiaali- ja terveysalan työllisyystilanne on hyvä ja opiskelijat työllistyvät valmistumisensa jälkeen hyvin esimerkiksi vanhustyöhön, päiväkoteihin, terveyskeskuksiin, mielenterveys- ja päihdetyöhön, vammaistyöhön tai yrittäjiksi. Työ voi tehtävän ja toimipaikan mukaan olla joko päivätyötä tai vuorotyötä.

Täydennämme jo käynnissä olevia ryhmiä tilanteen ja tarpeen mukaisesti

  • Mikäli et ole varma, mitä tutkintoa haluaisit opiskella, ota yhteyttä hakeutumisvaiheen opinto-ohjaajiin.
  • Otamme huomioon aiemmat opintosi henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa laadittaessa

Kasvatus- ja ohjausala

Kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisena voit toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä, esim. kouluissa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa, perhepäivähoidossa, työpajoissa ja vapaa-ajan toiminnassa.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnossa voit valita koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen, perhepäivähoidon tai ohjauksen osaamisalan. Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat syventää osaamistasi kasvatus- ja ohjausalalla ja toimia alalla kehittämisen tehtävissä.

Opiskelua aidoissa asiakastilanteissa

Tutustu alan arkeen somessa

Haussa olevat koulutukset